WMS-implementatie: Best practices voor een soepele overgang en training van personeel

Een succesvolle implementatie van een WMS zonder zorgen. WMS implementatie is gericht op het optimaal werkend maken van een nieuw warehouse management systeem. Automatisering bevordert de effectiviteit, productiviteit en nauwkeurigheid van warehouse management.

Voor de correcte implementatie benoemen we hier de best practices voor een soepele overgang naar het systeem en training van het personeel.

In 5 stappen naar een succesvolle implementatie

Het traject is een intensieve periode. Niet alleen de focus op de technologie is belangrijk. Ook de organisatie en het personeel moet voorbereid worden op het nieuwe systeem. Voor de meest soepele WMS-implementatie worden 5 belangrijke stappen gehanteerd:

Stap 1 – Inventarisatie

Het begint natuurlijk allemaal met het in kaart brengen van alle processen en routines. Dit kun je zelf doen, maar het is vaak slimmer om specialisten langs te laten komen om een inventarisatie van alle processen en middelen te maken. Zo krijgen ze een goed beeld van de locatie, de mensen die er werken en de soft- en hardware die er aanwezig zijn. Dit gaat van het type stellingen tot aan de kwaliteit van de Wi-Fi.

Stap 2 – Maatwerk

Samen wordt er gekeken naar de gewenste doelstellingen en eisen. Bovendien worden er verbeterpunten gedefinieerd en uitleg gegeven over de nieuwe mogelijkheden met het WMS-systeem. Vaak moeten er koppelingen gemaakt worden met andere software, welke uiteraard probleemloos dienen te verlopen. Mochten er nog andere bijzonderheden zijn, overleggen we deze ook in dit traject, zodat we precies weten wat we wel en niet moeten integreren.

Stap 3 – Testen, testen, testen

Een nieuw systeem moet uiteraard getest worden. Doe dit niet één keer, maar meerdere keren. Tijdens deze testrondes komen er mogelijk nog foutmeldingen naar voren die je nog vóór livegang wil oplossen. Ook is het slim om dan al het personeel kennis te laten maken met het systeem.

Stap 4 – Go-live

Er is een go-live datum ingepland: spannend! Vanaf deze dag draait jouw magazijn officieel op een WMS software. Zorg dat er op deze dag iemand aanwezig is op locatie, die alles in goede banen kan begeleiden en eventuele laatste vragen kan beantwoorden. Wanneer je echt met een systeem aan de slag gaat, komen er vaak namelijk nog veel meer vragen bovendrijven. Belangrijk dus om hier snel mogelijk op te kunnen schakelen en deze vragen te beantwoorden!

Stap 5 – Nazorg

Na de livegang is het traject natuurlijk nog niet afgelopen. Verbeterpunten of nieuwe aanpassingen komen in het gebruik vaak nog naar boven, goede support en kennis van het systeem is hierom erg belangrijk. Zorg dus dat er iemand is aangesteld die kennis geeft over het systeem, eventuele vragen kan beantwoorden en verbeterpunten kan doorvoeren.

Betrek medewerkers bij het gehele proces

Om bovenstaande stappen succesvol uit te voeren, is het belangrijk dat medewerkers betrokken worden bij het proces. Het succes hangt namelijk af van de gebruikers en zij moeten vertrouwen in het systeem hebben. Vertrouwen en wegwijs in het systeem verhoogt tevens het effectief gebruik. Om dit te realiseren, is het daarom cruciaal om de medewerkers bij het proces te betrekken en kennis te laten maken met het nieuwe systeem en haar voordelen.

Start nu met WMS en neem contact op!

Het systeem helpt je om totale controle over je prestaties te krijgen, realtime inzicht te bieden en volledige traceerbaarheid te garanderen. De introductie van geautomatiseerde processen maken we met bovenstaand stappenplan zo eenvoudig en foutloos mogelijk. Start met WMS, neem contact op met MontaWMS en investeer in jouw bedrijf!

Plaats een reactie