Online en offline marketing

Online en offline marketing

mei 29, 2022 Uncategorized by admin

Marketing online en offline zijn heel anders, dat is vanzelfsprekend. In het echt heb je met een advertentie hele andere overwegingen en hele andere technieken dan je online hebt. Maar ook heb je een heel ander soort publiek dat je online kan bereiken dan wanneer je alleen maar in het echt wilt adverteren.

Persoonlijker

Online wordt er veel gebruik gemaakt van persoonsgegevens om te kijken wat voor dingen een gebruiker in is geïnteresseerd. Op basis daarvan kan je dus veel beter inschatten wat voor advertenties relevant zullen zijn voor de specifieke gebruiker. In een krant bijvoorbeeld heb je dat ook al wel een beetje natuurlijk. Hele andere mensen kopen immers de Volkskrant dan de Telegraaf, maar toch heb je op het internet nog veel meer informatie over iemand op basis waarvan je kan adverteren. Zeker in vergelijking met een billboard, wat gewoon een bord is langs de weg dat niet op een specifiek persoon is gefocust, kan je veel preciezer je reclame verspreiden.

Zoekmachines

Ook zoekmachines spelen een grote rol als het aankomt op adverteren. Zo ben je vast wel bekend met de advertenties die je te zien krijgt als je een zoekterm in Google invoert. De eerste resultaten zijn dan over het algemeen advertenties, van sites die hebben betaald om daar dus hoger te staan. Maar ook de resultaten daaronder kunne beïnvloed zijn. Door linkbuilding italie kan je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat bepaalde sites hoger komen in een zoekmachine. Linkbuilding belgie is een techniek waarbij je op allemaal andere websites een link zet naar je eigen website. Omdat die andere websites al een hoger vertrouwen hebben bij Google, ziet Google jouw website daar en gaat deze daardoor vaker aanraden bij zoekopdrachten. Dit zorgt er dus voor dat de zoekresultaten vaak behalve de advertenties ook nog beïnvloed zijn.

Verplicht kijken

Ook nog een voordeel voor de adverteerder op internet, is dat je mensen kan verplichten om je advertentie te bekijken. In de buiten lucht kan je gewoon de andere kant op kijken en de advertentie negeren. Op internet moet je de reclame echter vaak nog weg klikken voor je kan komen bij de website die je wil bezoeken, of de youtube video die je wil kijken. Daardoor moet je wel (even) kijken naar de reclame en kan je er niet echt omheen. Natuurlijk heb je online wel adblockers, die je in het echt niet hebt, maar die gebruikt lang niet iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.