Linkbuilden: een belangrijk onderdeel van SEO

Linkbuilden: een belangrijk onderdeel van SEO

mei 14, 2022 Uncategorized by admin

Als websitebeheerder weet je natuurlijk wel hoe belangrijk het is om goed vindbaar te zijn in de zoekmachines. Wanneer iemand op een keyword zoekt klikken ze namelijk bijna altijd op één van de eerste resultaten die ze zien. Om verkeer naar jouw website te krijgen is het dus belangrijk om hier tussen te staan. Dit kan je niet zelf bepalen, maar Google bepaalt de volgorde van de rankings. Wel kan je er met SEO aan werken om betere rankings te behalen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het backlinkprofiel van jouw website.

 

Een goed backlinkprofiel opbouwen

Google wilt zoekers de websites geven waar ze wat aan hebben. Het is dus belangrijk dat de content op jouw website in orde is. Hiernaast zijn de backlinks naar de pagina’s ook handig om de rankings te pushen. Je kan deze backlinks namelijk zien als aanbeveling. Wanneer veel mensen een website aanbevelen, zal de website wel goed zijn. Door backlinks te verzamelen bouw je dus autoriteit op voor je website. Er zijn verschillende manieren hoe je deze linkjes kan verzamelen. Het verzamelen van linkjes noemen we ook wel linkbuilden.

 

Het verzamelen van backlinks

Het verzamelen van backlinks kan je op verschillende manieren doen. De makkelijkste manier is om zelf linkjes te plaatsen op het internet, maar hiernaast kan je ook nog linkjes kopen, ruilen en verdienen. Tijdens het linkbuilden is het belangrijk dat je op zoek gaat naar relevante backlinks die niet spammerig zijn. Google kan onnatuurlijke linkbuilding namelijk straffen, waardoor je niet meer vindbaar bent in de zoekresultaten. Doordat linkbuilding veel tijd kost, is het vaak handig om dit uit te besteden aan een specialist met een groot netwerk aan websites en partners. Op www.reputatiefabriek.nl vindt je alles over het uitbesteden van linkbuilding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.